Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuły i poradniki Mięso:

Jak przygotować się do sezonu grypowego

link

Kilka słów:

Sezon grypowy to coroczne wyzwanie dla systemów opieki zdrowotnej oraz dla każdego z nas, dotykając milionów osób na całym świecie. Grypa, choć często mylona z przeziębieniem, to znacznie poważniejsza choroba wirusowa, która może prowadzić do ciężkich powikłań, a nawet śmierci.

Jak przygotować się do sezonu grypowego

Więcej

Ruszył naukowy blog żywieniowy SGGW

M-S-M

Kilka słów:

Żywność i żywienie to temat bardzo często poruszany w sieci. Swoje blogi, strony i fanpejdże mają producenci żywności, sklepy, dietetycy, kucharze i tak zwani influencerzy. Można znaleźć rekomendacje różnych kompletnych diet i poszczególnych super produktów – wszystkie z obietnicą, że dzięki nim będziemy żyli długo i szczęśliwie. Jak w tym gąszczu często sprzecznych informacji odróżnić prawdę od marketingu? Czy reklama tylko kłamie a dietetycy i lekarze zawsze mają rację?

Ruszył naukowy blog żywieniowy SGGW

Więcej

Z perspektywy dietetyka, czyli co warto wiedzieć o gęsinie

M-S-M

Kilka słów:

Walory smakowe, wysoka zawartość białka, bogactwo składników mineralnych i witamin, a także umiarkowana zawartość tłuszczu dobrej jakości - to najważniejsze zalety gęsiny. Do sięgania po nią zachęcali organizatorzy II Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”, który odbył się w sierpniu w Pabianicach. Dietetyk Katarzyna Szatkowska przybliża cenne informacje na temat mięsa z gęsi.

Z perspektywy dietetyka, czyli co warto wiedzieć o gęsinie

Więcej

Metody leczenia dny moczanowej

Hotel Słoneczny Zdrój Medical Spa & Wellness

Kilka słów:

Atak dny moczanowej objawia się bólami i silnym obrzękiem stawów. Zwykle następuje on tuż po przebudzeniu i może trwać od kilku godzin do nawet kilku dni. Najważniejszym celem leczenia tej choroby jest jak najdłuższe podtrzymanie stanu remisji i przywrócenie możliwe największej sprawności uszkodzonym stawom.

Metody leczenia dny moczanowej

Więcej

Jaka dieta sprzyja zdrowej skórze?

PR

Kilka słów:

To, co jemy, ma ogromny wpływ zarówno na nasze zdrowie, jak i na wygląd. Jeśli stan naszej skóry nie jest zadowalający, warto pomyśleć o zmianie diety. Błędy w odżywianiu mogą sprzyjać zarówno drobnym problemom kosmetycznym, jak i nasileniu się objawów chorób skórnych.

Jaka dieta sprzyja zdrowej skórze?

Więcej

Dieta przy zaparciach

WP

Kilka słów:

Zespół jelita drażliwego najczęściej przybiera formę przewlekłych zaparć. Co gorsze, choroba ta jest nieuleczalna, można natomiast skutecznie łagodzić jej objawy. W tym celu medycy zalecają stosowanie odpowiedniej diety, wspomagającej radzenie sobie z tą przykrą dolegliwością.

Dieta przy zaparciach

Więcej

Wszystko, czego nie wiesz o łuszczycy

M-S-M

Kilka słów:

Szacuje się, że w Polsce łuszczycą dotknięta jest jedna na czterdzieści osób. Choroba ta nie jest zależna od płci i może się pojawić niemal w dowolnym wieku, najczęściej jednak ujawnia się między 16. a 22. rokiem życia.

Wszystko, czego nie wiesz o łuszczycy

Więcej

Studencka dieta – czyli jak wspomóc pracę mózgu

M-S-M

Kilka słów:

Ciepłe miesiące zbliżają się wielkimi krokami. Nie chodzi jedynie o pogodę, ale również o gorący okres w życiu każdego studenta, czyli sesję egzaminacyjną. Warto pamiętać, że ogromny wpływ na nasze samopoczucie i odpowiednią pracę mózgu ma dieta!

Studencka dieta – czyli jak wspomóc pracę mózgu

Więcej

Wiosenne pokusy - wiosenne objadanie się.

M-S-M

Kilka słów:

Wraz z majem powraca moda na grillowanie i piwkowanie na świeżym powietrzu i niestety nijak to się ma do prozdrowotnego stylu życia i przywrócenia pięknej sylwetki na nadchodzący sezon letni.

Wiosenne pokusy - wiosenne objadanie się.

Więcej

Mniej soli na zdrowie - jak ograniczyć spożycie soli?

M-S-M

Kilka słów:

Sól - wszechobecna w naszym życiu. Często nie zastanawiamy się nad jej istnieniem, przyjmując, iż jej obecność w naszej diecie jest czymś zupełnie naturalnym. Okazuje się, że co drugi Polak soli jedzenie jeszcze przed spróbowaniem – odruchowo i bezrefleksyjnie.

Mniej soli na zdrowie - jak ograniczyć spożycie soli?

Więcej

Strona: 1 2 3 4

Centra i gabinety | Artykuły i Poradniki | Dodaj Klinikę/Centrum/Gabinet | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2012 - 2024 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.