Artykuły i poradniki Żywność:
Centrum promujące zrównoważony stylu życia działa na UŁ
M-S-M
Kilka słów:
Centrum Promowania Zrównoważonego Stylu Życia powstało na Uniwersytecie Łódzkim. Jego celem jest popularyzowanie świadomego i odpowiedzialnego stylu życia poprzez współpracę z firmami oraz wśród społeczności uczelni. Zrealizowało już pierwszy projekt badawczy.
Menu bez glutenu na Targach Regionalia
M-S-M
Kilka słów:
Menu bez glutenu oraz żywność bezglutenowa – to temat prelekcji organizowanej pierwszego dnia Targów Produktów Regionalnych Regionalia, które odbędą się 19-21 kwietnia w warszawskim centrum MT Polska.
Sekrety polskiej żywności cenionej na całym świecie
PR
Kilka słów:
Polska żywność staje się coraz bardziej popularna na świecie. Jej eksport wciąż rośnie, a ona sama cieszy się mianem zdrowej i posiadającej wysoką jakość. W czym tkwi sekret polskiej żywności i które produkty cieszą się największym zainteresowaniem naszych sąsiadów?
Warsztaty TrainMiC® w trakcie Targów EuroLab 2013
M-S-M
Kilka słów:
Certyfikowane warsztaty TrainMiC® „Materiały odniesienia i porównania międzylaboratoryjne: niezbędne narzędzia kontroli jakości wyników” odbędą się podczas Międzynarodowych Targów Analityki i Technik Pomiarowych EuroLab 2013 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Organizatorem szkolenia, które zostanie przeprowadzone 3-go dnia Targów, tj. 12 kwietnia br., jest Wydział Chemii Uniwersytetu Warszawskiego przy współpracy z MT Targi Polska.
Myślisz o powiększeniu piersi? – przyjdź i skorzystaj z bezpłatnych konsultacji specjalistów chirurgii plastycznej.
PR
Kilka słów:
Wiele kobiet, niezależnie od wieku, marzy o pięknym i kształtnym biuście. Tylko niewielka część decyduje się jednak poddać chirurgii korekcyjnej, często z powodu lęku przed operacją. Spotkania z profesjonalistami są doskonałym rozwiązaniem, by rozwiać wątpliwości. Zwłaszcza teraz, kiedy można je odbyć za darmo.
JEM ZDROWO: węglowodany, indeks glikemiczny i inne składniki
PR
Kilka słów:
W niniejszej publikacji obok zawartości węglowodanów zamieszczono wskaźniki dla indeksu glikemicznego (IG) oraz ładunku glikemicznego (ŁG) w produktach spożywczych.
Jakość na pierwszym miejscu, czyli Laur Konsumenta dla oleju rzepakowego marki Rapso
PR
Kilka słów:
Zaufanie klientów do marki to, dla każdego uczestnika biorącego udział w sondzie Laur Konsumenta, najwyższe wyróżnienie. Firma VOG Polska Sp. z o.o, importer i dystrybutor uznanych na polskim rynku artykułów spożywczych jest zatem wyjątkowo dumna z otrzymanej nagrody Laur Konsumenta w kategorii „Odkrycie roku 2011” i pragnie podziękować wszystkim tym, którzy docenili niezastąpione właściwości ekologicznego oleju rzepakowego marki Rapso.
Czym skorupka za młodu nasiąknie…Czyli o profilaktyce i leczeniu osteoporozy
PR
Kilka słów:
Osteoporoza zajmuje trzecie miejsce – po chorobach układu krążenia i nowotworach – wśród przyczyn zgonów dorosłych osób. Niestety wielu pacjentów nie zdaje sobie sprawy z tego, jak poważne mogą być skutki tej choroby. Na osteoporozę cierpi co trzecia kobieta po 50-tym roku życia. Chorują także mężczyźni.