Artykuły i poradniki Zdrowe Przekąski:
4 zdrowe przekąski na plażę lub w góry
M-S-M
Kilka słów:
Tartaletki z bakłażanem i mozzarellą, sałatka z bobu, pieczony indyk w towarzystwie pomidorków koktajlowych… Wbrew pozorom nie jest to menu ekskluzywnej restauracji. To pomysły na zdrowe wakacyjne przekąski przygotowane przez dietetyków z Fundacji BOŚ.
Bo każda z nas to Wenus!
PR
Kilka słów:
10 sierpnia 2014 r. na warszawskim Torze Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie Dzień Wenus – wydarzenie dedykowane kobietom, ich zdrowiu i pięknu. Z tej okazji zapraszamy wszystkie Panie na Tor Wyścigów Konnych w godzinach 10:00 – 18:00. Na miejscu czekają bezpłatne badania profilaktyczne, sportowe emocje i wiele kobiecych inspiracji.
Jak podjadać z głową? PORADNIK
M-S-M
Kilka słów:
Podstawą zdrowego odżywiania jest spożywanie pięciu posiłków w regularnych, najlepiej trzygodzinnych odstępach czasu: trzy główne posiłki, a pomiędzy nimi dwie przekąski. Tym sposobem nie dajemy powodów naszemu organizmowi do gromadzenia nadmiernych zapasów energii na wydłużające się przerwy między posiłkami. Z drugiej strony nie dopuszczamy do gwałtownych wahań cukru w naszym organizmie, powodujących uczucie znużenia i dekoncentracji.
Sztuczne barwniki a zdrowie
M-S-M
Kilka słów:
Ze sztucznymi barwnikami w żywności spotykamy się na każdym kroku, zwykle jednak ignorujemy skład produktów regularnie przez nas spożywanych. O szkodliwych skutkach spożywania sztucznych barwników warto jednak wiedzieć więcej.
Sekrety polskiej żywności cenionej na całym świecie
PR
Kilka słów:
Polska żywność staje się coraz bardziej popularna na świecie. Jej eksport wciąż rośnie, a ona sama cieszy się mianem zdrowej i posiadającej wysoką jakość. W czym tkwi sekret polskiej żywności i które produkty cieszą się największym zainteresowaniem naszych sąsiadów?
Strona: 1