Artykuły i poradniki Doceń Polskie:
Z perspektywy dietetyka, czyli co warto wiedzieć o gęsinie
M-S-M
Kilka słów:
Walory smakowe, wysoka zawartość białka, bogactwo składników mineralnych i witamin, a także umiarkowana zawartość tłuszczu dobrej jakości - to najważniejsze zalety gęsiny. Do sięgania po nią zachęcali organizatorzy II Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”, który odbył się w sierpniu w Pabianicach. Dietetyk Katarzyna Szatkowska przybliża cenne informacje na temat mięsa z gęsi.
25 sierpnia to Dzień polskiej żywności
M-S-M
Kilka słów:
Dobra wiadomość dla pasjonatów sztuki kulinarnej! Już niedługo, bo 25 sierpnia, obchodzić będziemy Dzień polskiej żywności. Na to nietypowe „święto” można patrzeć z przymrużeniem oka, nie zmienia to jednak faktu, że rodzime produkty spożywcze wciąż można odkrywać na nowo.
Wegetarianizm i jego odmiany
M-S-M
Kilka słów:
Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania się, ale też styl życia. Poznaj jego odmiany i wypróbuj oryginalny przepis na wegetariański specjał autorstwa Zbigniewa Kurleto - mistrza kuchni, członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz eksperta Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
Dzień polskiej żywności. Propozycja mistrza kuchni: jabłko w roli głównej
M-S-M
Kilka słów:
Z okazji Dnia polskiej żywności, mistrz kuchni Mirek Drewniak zachęca do jedzenia jabłek i udowadnia jak wielki potencjał drzemie w tych owocach. Znudziło Ci się jedzenie surowych jabłek?
Przedświąteczny poradnik kulinarny
M-S-M
Kilka słów:
Na co zwrócić uwagę przy wyborze karpia? Jak odpowiednio przyrządzić tę rybę? Dlaczego wigilijny kompot z suszonych owoców powinien zagościć na każdym stole? Odpowiedzi na te i inne pytania udziela ceniony szef kuchni, ekspert programu „Doceń polskie” - Mirek Drewniak.
Strona: 1