Artykuły i poradniki Żywność Ekologiczna:
O badaniach żywności ekologicznej z prof. Ewą Rembiałkowską
Janik Krzysztof
Kilka słów:
Prestiżowe czasopismo naukowe „British Journal of Nutrition” opublikowało niedawno badanie dowodzące, że żywność ekologiczna znacząco różni się pod względem składu chemicznego od żywności konwencjonalnej. W międzynarodowym zespole badawczym koordynowanym przez prof. Carlo Leiferta z Uniwersytetu Newcastle (W. Brytania) znalazło się kilku polskich naukowców, m.in. prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska z SGGW w Warszawie.
Czy się biega, czy się siedzi - ważne jest to co jesz
M-S-M
Kilka słów:
Chcemy być piękni, młodzi i zdrowi. Zawsze uśmiechnięci i tryskający energią. Rzeczywistość pokazuje często inny obraz nas samych powodując, że lustro najchętniej schowalibyśmy w najdalsze zakątki piwnicy. Przyczyn odwrotnego wyobrażenia naszej osoby warto doszukiwać się w trybie naszego życia i nawykach żywieniowych.
Strona: 1