Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Jesteś tym, co jesz!

Napisany przez M-S-M, dnia 2014-11-13 08:36:14

Pyszna zmiana z Agatą Młynarską.

 „Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu” to fachowy przewodnik po zawiłym świecie odżywiania, który ukaże się 19 listopada nakładem Wydawnictwa Burda Książki. Przy książce pracowały aż cztery wyjątkowe kobiety: znana dziennikarka Agata Młynarska, prof. dr hab. n. med. Grażyna Rydzewska – wybitna lekarz gastrolog, mgr Agnieszka Pęksa - dietetyk oraz szefowa kuchni Ewa Olejniczak.

- To nie jest książka o kolejnej diecie cud. Chcę podzielić się z wami doświadczeniem, które zdobyłam przez ostatnie miesiące. Dzięki niemu zrozumiałam, że jedzenie to źródło naszego dobrego lub fatalnego samopoczucia – w zależności od tego, jak je traktujemy – pisze Agata Młynarska we wstępie do książki.

Życie w biegu i stresie, nieregularne, pospiesznie przygotowywane jedzenie, sztuczne „gotowce” i fast foody – to zgubne nawyki, skutkujące bólem brzucha, problemami z trawieniem, ciągłym zmęczeniem. Zły styl odżywiania jest powszechny… i zabójczy dla organizmu. Agata Młynarska zaprasza czytelników do przyjrzenia się swoim nawykom żywieniowym i zadbania o siebie.

W pierwszej części książki Agata Młynarska opowiada o własnych doświadczeniach: o tym, jak odkryła swoją nietolerancję na gluten i laktozę oraz jak po trudnym pobycie w szpitalu rozpoczęła nowy etap w życiu. Część druga to fachowe porady dietetyka – Agnieszka Pęksa wyjaśnia czytelnikom, na czym polegają popularne diety, jak dieta kapuściana, dieta Dukana czy różne odmiany wegetarianizmu. Tłumaczy, którym z nich można zaufać, jak dobrać dietę odpowiednią dla siebie i na jakie składniki zwracać uwagę. Część trzecia należy do mistrzyni kuchni Ewy Olejniczak, która udowadnia, że zdrowe, bezglutenowe gotowanie może być pyszne! Książkę wzbogacają fachowe informacje opracowane przez prof. Grażynę Rydzewską.

W książce nie zabrakło opowieści i anegdot z życia Agaty Młynarskiej, praktycznych porad żywieniowych oraz jadłospisów i przepisów – zarówno prostych i szybkich, jak i bardziej wyrafinowanych. Wszystko po to, aby ułatwić czytelnikom pyszną zmianę, które efekty mogą zaważyć na całym życiu.

Dane wydawnicze:

Autor: Agata Młynarska, Grażyna Rydzewska, Agnieszka Pęksa, Ewa Olejniczak, tytuł: „Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu” Wydawnictwo Burda Książki, ISBN 978-83-7778-701-4, cena: 39,90 zł, format 164 x 215 mm,  liczba stron: 224, oprawa miękka, data premiery: 19 listopada 2014 r.

O Wydawnictwie Burda Książki:

Wydawnictwo książkowe istnieje od ponad dziesięciu lat – wcześniej pod nazwą G+J Książki, od grudnia 2013 roku jako Burda Książki. W ofercie ma około 1200 tytułów (powieści, thrillery, poradniki, biografie, kulinaria i książki dla dzieci). To czołowy wydawca literatury pięknej i popularnej, rocznie wydaje 300 pozycji książkowych. W 2012 i 2013 roku wydawca otrzymał kolejno dwie statuetki Bestseller Empiku 2011 oraz statuetkę Bestseller Empiku 2012. Wydawnictwo książkowe National Geographic jest liderem w dziedzinie publikacji ilustrowanych. Katalog wydawniczy obejmuje literaturę podróżniczą, poradniki fotograficzne, przewodniki turystyczne, książki popularnonaukowe dla dzieci i dorosłych oraz albumy. W sprzedaży jest ponad 200 tytułów. Znakiem rozpoznawczym publikacji National Geographic jest nie tylko charakterystyczna żółta ramka, ale także doskonałej jakości zdjęcia najwybitniejszych fotografików na świecie. W styczniu 2014 Wydawnictwo Burda Książki otrzymało tytuł Wydawcy Roku 2013 w ramach corocznych nagród przyznawanych przez „Magazyn Literacki KSIĄŻKI” – najstarsze i największe pismo dotyczące branży wydawniczej w Polsce. 

 

PR

Użyte tagi: dieta, dieta dezglutenowa

Zobacz także:

Komentuj:

Centra i gabinety | Artykuły i Poradniki | Dodaj Klinikę/Centrum/Gabinet | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2012 - 2024 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.